Я таких не читала ще

Враження від books_passion__

«Останнім часом українські автори мене приємно дивують. Такою для мене стала й книжка черкаського письменника та журналіста Назарія Вічарика.

Це не перша історія від автора, а тому вона значно цікавіша та краща за попередні, які теж були на доволі високому рівні.

За жанром – це містичний детектив. Я таких не читала ще. Тому до самого кінця шукала раціональне пояснення до того, що відбувається.

Не розчарував мене і сюжет. В Україні виявляють убитими кількох впливових людей, зокрема політиків. Між ними немає ніякого зв’язку, крім одного. Усі вони назбирали в новій програмі “Sleep” сім попереджень (сім кольорів веселки) та зазначені, як ліквідовані.

Оскільки програма активно поширюється інтернетом, то ситуацією зацікавились і за кордоном. Для з’ясування деталей до Києва відправили Хельгу. Вона виходить на слід того, хто розробив програму. Це був АТОвець, який покінчив життя самогубством. І єдиним, хто може щось знати, є його побратим Богдан.

Отож Хельга та Богдан, а ще старий слідчий Арчі намагаються разом зібрати всі дані докупи та знайти причину дивних смертей. Звісно, ще й обґрунтувати це науково. Але чи вдасться?

У книзі поєднано містичне з реальними проблемами України. Зокрема, автор порушує питання війни на Сході, реабілітації військових, які прибули додому тощо.

Окрім цього, ще трішки зачеплені питання українського суспільства, корупції, стосунків, пролиття невинної дитячої крові. Мабуть, один із посилів книжки – відплата тебе завжди знайде, не важливо, в якому столітті чи в якій подобі ти будеш.

Є і лінія кохання, яка слугує фоном, бо їй приділено небагато уваги.

Читати книжку легко й швидко. Сюжет цікавий, заплутаний, доводиться змагатися із думками власними стосовно того, чи все-таки містичне тут, чи реальне.

Ох, ці соцмережі. Так розвиваються швидко, що не можна тепер бути упевненим, що завтра не буде під твоїм фото сім попереджень. Потірбно фільтрувати інформацію, яку ми викладаємо, а краще просто читати книжки».

Першоджерело тут

Кошик
Прокрутити вгору